petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Minden idők leghíresebb kutyái

2017-07-26

Kutyusok, akiknek a neve hallatán sokan felkapják a fejüket világszerte. Szerepeltek valamiben, tettek valamit, lencsevégre kapták őket… egy a közös bennük: ismerjük őket! Lássuk hát, kikről is beszélünk.

Barry – a bernáthegyi mentőkutya

A Szent-Bernát hágó 2400 méteres magasságában alapított kolostor fő céljaként a vándorok megmentését, segítését tűzte ki célul, hiszen az év nagy részében igencsak nehéz időjárási körülmények között kellett átkelniük a hágón, ami sokáig a legfontosabb átkelőhelynek számított. Mentőkutyákat is alkalmaztak itt, akik először csak a fosztogatókat tartották távol, aztán később már a vándorok megmentésében is segédkeztek. A leghíresebb kutya Barry volt, aki az 1800-as évek elején szolgált, közel 12 évig. A legendák szerint egyszer egy eszméletlen és átfagyott kisfiút mentett meg a fagyhaláltól, és hátán cipelte be őt a kolostorba. A leghíresebb mentőkutyának a Berni Természettudományi Múzeumban állítottak emléket.

 

Lajka – az űrhajós kutyus

Moszkva utcáin tengette mindennapjait, egészen addig, míg a szovjet űrkutatási hivatal ki nem szemelte magának. Ezek után különböző kiképzéseknek vetették alá, hogy később az űrbe kilőve teszteljék, hogyan reagál egy élő szervezet a kilövésre és a súlytalanság állapotára. A Szputnyik-2 nevű űrhajóval lőtték ki, amelyben 5-6 óra után elpusztult. 40 évvel később, a Moszkva melletti Csillagvárosban emlékművet állítottak neki.

 

 

 

 

Hacsikó – a hűséges eb

Az akita fajtájú kutyus arról vált híressé, hogy minden egyes nap a sibujai állomáson várta gazdáját – még annak halála után is, egyesek szerint 9 évvel később is, minden egyes nap. Nem számított számára hideg, meleg, eső, zivatar, Hacsikó rendületlenül várta gazdáját. Azok, akik ismerték a kutyát – mert az állomáson gyorsan népszerű lett a kutyus – azt mesélték, hogy az ott eltöltött évei alatt nagyon lefogyott, gyenge és elesett lett a kutyus, mégis minden nap várta gazdáját, reménykedve, hátha egyszer megjelenik.

 

Lassie – aki hazatalált  

A skótjuhász kutya megpróbáltatásairól szóló, 1940-ben megjelent könyvet Eric Knight írta, amelyet később meg is filmesítettek. A története az említett kutyus és kis gazdája, egy kisfiú közötti mély érzelmi kapcsolatot hivatott bemutatni. A történetét nem részletezzük, aki nem ismeri, annak kötelező megnéznie/elolvasnia! Garantáltan könnyfakasztó történet.