petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Macskanevelés mesterfokon!

2017-01-04

Nem csak a kutyusokat, hanem a macskákat is meg kell tanítani az alapvető illemre és szokásokra, akkor is, ha kertes házban lakunk és akkor is, ha társas vagy panellakásban élünk. Hogyan vágjunk neki?

Először is minden cica számára nagyon fontos az, hogy szeretetteljesen bánjunk velük. Éreztetni kell az állattal, hogy ez egy nyugodt hely, ahol él, mától az övé is. Ha így állunk a cicánkhoz hamar megszerethet bennünket, ami segíti a további tanulási folyamatokat.
Ha az űrítést nézzük, elkerülhetetlen az első pisi joga. Ez azt jelenti, hogy a macska elsőnek oda pisil, ahova akar, ezt nem előzhetjük meg. Azonban ha a szagot párosítjuk az alom illatával, akkor onnantól fogva az űrítést az alomba fogja elvégezni az állat. Egy lepedőmosást megér a tanulás.
Nem szabad megfeledkeznünk az étkeztetésről sem. Amennyiben a cica kicsi, forralt tejet hidegen adjunk ételnek, mellé pedig vizet! Sokan azt hiszik, hogy a tej nekik italként funkcionál, ez hatalmas tévedés! Vizet a legforróbb nyári napokon fog inni egy cica. Ha szilárd ételt adunk győződjünk meg róla, hogy friss-e az étel és ha igen, csontmenteset adjunk neki. Ha ezek meg vannak, akkor a cicánk nagyon jól táplált lehet!
A körmét gyakran szokta erősíteni az állat, ezért fontos a megfelelő eszköz beszerzése, amire szintén rá kell szoktatni az állatot, így megvédve a függönyünket és a tapétánkat. Ha rászokik a cica a kaparófára, akkor onnantól egy illedelmes macska nevében tetszeleghet!
Vannak olyan gyerekek, akik szeretnének többet tanítani a cicáknak. Nekik üzenem, hogy nem lehetetlen, de szép kihívás! Az ölbe ugrás, névre való hallgatás – ami igen, létezik – gyakran csak ösztönös viselkedése az állatnak. Megtanítható elemi szinten, ahhoz azonban nagy türelemre van szükségünk és megfelelő mennyiségű jutalomfalatkára viszonzásnak. Minden cica más és más, így az idő is változik, amíg megtanulja ezeket.
Egy macska nevelése főként rajtunk múlik, a türelmen és a kitartáson. Itt a póráznak csak egy vége van és az a mi kezünkben van. Rajtunk múlik, hogyan használjuk!

 

 

 

How-to-discipline-cat.jpg