petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Kutyák, akik hősök lettek – de miért?

2017-01-02

A világháború idején olyan történeket láttak napvilágot, amelyek megrendítőek. A kutyák és macskák, de természetesen más állatok is képesek voltak hősökké válni a világháború idején, valamint például a World Trade Center elleni támadás közben. Ennek mi az oka?

A kutyusok felől közelítsük meg. Ez az állat ösztönlény. Ez azt jelenti, hogy egyes szituációkat egyből, gondolkodás nélkül reagál le. Ha ezen az úton elindulunk, kiderül, hogy ez az állatfajta rendelkezik egy kulcsképességgel, még pedig azzal, hogy megérzik a bajt és ösztönösen cselekednek, hogy megelőzzék és megússzák azt.
2001-ben, amikor a Word Trade Center elleni terrortámadás megtörtént, két kutyus a 70. emeletről kimentett két vak férfit. Salty és Rosell, a két kutyus nagy bátorsággal, az égő toronyból mentette ki a két férfit, ösztönösen. Hihetetlen volt, hiszen ilyen magasságból nagy időtartam kell, míg lejut az ember, ráadásul ekkor már a torony alig állt a lábán. Mégis sikerült kikerülnie a két embernek és, ami a legszebb, a két kutyusnak is az égő toronyból.
Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a két házi kedvenc viselkedése a támadás előtt szokatlan volt. Zavartak voltak, idegesek, csaholtak és lehetett rajtuk érezni, hogy valami nincsen rendben. Mikor megtörtént a támadás és a torony romokban állt, gyorsan cselekedtek és hősökké váltak kedvenc házi kedvenceink.
Salty, hím, egy New York-i kutyus, 1996. december 12-én született, akit már a kiképzésén is nagy figyelemmel kísértek, hiszen az ösztönös reakciói sokkal magasabb fokozaton voltak társainál. A kiképzést végigcsinálva egy tökéletes vezető kutya lett. 2008-ban távozott közülünk. Hőstettéért kitüntették a Dickin medállal. Társa, Roselle, 1998. március 12-én született, nőstény kutyus, aki szintén kiváló eredményeket ért el a kiképzésen. Hőstettéért őt is kitüntették a Dickin medállal. 2011-ben ment el.
Hiába a kitüntetések, az emberek számára megmaradnak ők, nem csak, mint kutyusok, hanem mint hősök. Azok lettek. Védelmezők. Kitüntetés nélkül is.