petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Hogyan tehetjük elviselhetőbbé kutyusunk számára a telet

2015-12-30

December közeledtével minden kutya gazdija tudja, hogy fel kell készülniük a téli „megpróbáltatásokra. Az alacsony hőmérséklet és a téllel járó kellemetlen tényezők kihívások elé állítanak nem csak minket, de házi kedvenceinket is.

Kutyusaink a hidegben

 

Nyaranta rendszeresen felmerülő veszélyforrás az, ha gyermekeinket vagy állatainkat a kocsiban hagyjuk, de arra már kevesen gondolnak, hogy ez télen is létező fenyegetés lehet. A hideg, parkoló autóban őrizetlenül hagyott házi kedvenc ily módon ugyanis ki van téve a fagyoknak, hiszen egy gépjárműben hihetetlenül gyorsan lecsökkenhet a hőmérséklet, ami nem a legoptimálisabb egy benti környezethez szokott kutyusnak, és komoly veszélyt jelent az egészségére.

 

A lakásban tartott kutyák számára szintén kényelmetlen lehet egy-egy téli séta az alacsony hőmérséklet miatt. Főképpen a rövidszőrű kutyusok esetében hívnánk fel arra a figyelmet, hogy egy kutyaruha, ami lehet egy dzseki vagy pulóver mekkora segítség lehet állatunk számára. Ne felejtsük el: ha mi fázunk kint, valószínűleg a lakásban tartott kutyusunk is fázni fog.

 sálkuty.png


Természetesen házi kedvencünk számára a legoptimálisabb a rendszeres állatorvosi látogatás, és ez a tél közeledtével még nyomatékosabbá válik. A téli fagyok megviselik az idősebb vagy sovány kutyusokat, ezért erősen javallott egyeztetni az állatorvossal, hogy télen milyen változásokat érdemes beiktatni kedvencünk életébe, legyen az táplálkozásbeli, mozgásbeli vagy egészségügyi. Érdemes az állatorvosnál jóval előre egyeztetni, hiszen télen könnyen várólistára kerülhetünk.

 

Leesik a hó, jegesek az utak

A kutya gazdiknak télen mindenféleképpen állatbarát jégmentesítő/fagyálló folyadékot kell beszerezniük, hiszen a többi termék rendkívül veszélyes, egyfajta méregként hat kutyusainkra. A téli séták alkalmával, ha a cipő nem jöhet szóba kutyusunknál, minden séta után tanácsos letörölni a talpukat, hiszen a jégmentesítő sóval felszórt utakról ráragadt anyag irritálhatja később kedvencünk bőrét.

A téli havazások során könnyen elveszíthetjük kutyusunkat, ezért legalább egy világító nyakörvet javaslunk, aminek segítségével párszáz méterig könnyen észrevehetjük kedvencünket.