petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Hogyan ne sértsd meg a macskádat

2016-06-08

Megérteni és megértetni magunkat cicánkkal igazi művészet. Sokak számára könnyű feladat elérni, amit szeretnének, míg más gazdik vért izzadva próbálják cicájukkal megtalálni a közös hangot, legyen épp napirenden a simogatás, etetés vagy más hétköznapi dolog. Lehet, hogy csak kedveskedni szeretnél és vérig sérted kedvencedet. Ebben a cikkben megmutatjuk, miket kerülj el, ha nem szeretnéd megsérteni kedvencedet.

cat3_2692753a.jpg

Túl sok szemkontaktus

Az összes szereteted és gondoskodó pillantásod ellenére a cicák a hosszan tartó szemkontaktusokat az agresszivitás egy jelének veszik. Ha sokáig bámulod kedvenced, kényelmetlenül és idegesen érezheti majd magát. Ahelyett hogy fenntartanád a szemkontaktust, nézz el más irányba, amikor cicád a szemedbe néz. Esetleg megpróbálhatsz lassan kacsintani rá, amit sok macskaimádó „szemcsóknak” becéz. Ezzel kifejezheted bizalmadat és törődésedet cicád felé, hiszen a macskák csak akkor csukják be a szemüket, amikor teljesen biztonságban érzik magukat, és ha nálad ezt látják az megnyugtató érzés lehet számukra.


Túl sok kézben tartás

Sok cica szereti, ha felveszik és ölelgetik, de legalább annyi utálja is ezt. Ha felveszed a cicádat, könnyen érezheti magát sebezhetőnek és csapdába ejtve. Ezek a macskád vadmacska ösztöneihez vezethetők vissza. Ne szomorodj el; figyeld meg a testbeszédét cicádnak! Ha felveszed és dorombol, becsukja a szemét akkor kényelemben és biztonságban érzi magát a kezedben. Ha azonban látszólag ideges az új helyzetben, jobban teszed, ha lerakod cicádat mindkettőtök testi épsége érdekében.

Változó etetési időpont

A macskák szeretik a rutint és a megszokások rabjai. Ha tudnának beszélni, bizonyára megerősítenék bennünk azt, hogy az etetés sem kivétel ez alól. Sokunknak változó a napirendje, főként hétköznap, amikor a munka akármikor keresztbehúzhatja a számításainkat, de ha találsz lehetőséget arra, hogy nagyjából egy időben történjen minden nap a cica etetése, akkor megkönnyítheted azt, hogy biztonságban és kényelemben érezze magát nálad, és boldog hétköznapjai legyenek.

proud2.jpg
Erős szagok

Amikor a szemetesből áradó szagra gondolsz, ne felejtsd el, hogy macskádnak közel negyvenszer erősebb a szaglása, mint a tiéd. Ha úgy érzed, hogy valami bűzlik a lakásban, képzeld el, hogy kedvenced mit érezhet egész nap. Mutasd meg, hogy gondoskodsz róla azzal, hogy legalább naponta kicseréled a szemetes zacskót!