petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Egy könnyfakasztó történet – egy kisfiú magyarázata arra, miért élnek a kutyák rövidebb ideig, mint az emberek

2016-12-15

Állatorvosként nap-mint-nap hívnak fel, hogy meg kell vizsgáljak egy-egy állatot a rendelőben. Nem volt ez másképpen aznap reggel sem. Egy Belker nevű, öreg kutyus miatt hívtak, akire sürgősen rá kellett volna nézni. Beérkeztem a rendelőbe, és egy család fogadott a váróban öreg, látszólag gyenge kutyusuk társaságában.

Állatorvosként nap-mint-nap hívnak fel, hogy meg kell vizsgáljak egy-egy állatot a rendelőben. Nem volt ez másképpen aznap reggel sem. Egy Belker nevű, öreg kutyus miatt hívtak, akire sürgősen rá kellett volna nézni. Beérkeztem a rendelőbe, és egy család fogadott a váróban öreg, látszólag gyenge kutyusuk társaságában. Az apuka, az anyuka és a kisfiúk azzal a reménnyel jöttek be aznap, hogy meg tudom gyógyítani a kutyájukat. Akkor még nem tudták, hogy kedvencüknek rákos megbetegedése van, és meg fog halni. Amikor ezt közöltem velük, felajánlottam, hogy otthon, a kutyus saját környezetében hajtunk végre eutanáziát, hogy ne szenvedjen többet. A szülők belementek, és hozzátették, szerintük a kis Shane-nek is ott kéne lennie, mert szerintük megértené, mi történik, és ez a tapasztalat szükséges számára.

Másnap megérkeztem hozzájuk, és az apuka, Ron fogadott az ajtóban. Felesége, Lisa a kanapén ült, kisfiúk, Shane pedig a kutyájukat simogatta a földön…utoljára. Az előkészületek után elaltattam Belkert, és mind a négyen szomorúan néztünk magunk elé. A pár perces csöndet a kisfiú, Shane törte meg:

„Tudom, miért.”

Mindhárman felkaptuk a fejünket, és kérdően néztünk a kisfiúra. Nem tudtuk, mire érti, amit mondott.

„Tudom, miért kellet elmennie Belkernek.” – folytatta. Amit ezután mondott, azon lesokkoltam. Sohasem hallottam még ennyire megnyugtató magyarázatot a történtekre.

„Az emberek azért születnek meg, hogy megtanulják, hogyan éljenek jó emberként.” – kezdte magyarázatát a kisfiú. „Például hogyan legyenek kedvesek mindenkivel, és szeressék a másikat…Na, hát a kutyák már születésükkor tudják ezt, ezért élnek kevesebb ideig, mint az emberek!”

Amikor felkaptam a fejem, Shane anyukáját pillantottam meg, aki könnyeivel küszködött fia szavai hallatán. Nos, pár másodpercen belül nekem is hasonló problémáim adódtak.