petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

 • Folyamatosan bővülő termékpaletta
 • Több ezer termékből álló kínálat
 • Gigantikus raktárkészlet
 • Villámgyors kiszállítás (24h)
 • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
 • Szakértői csapat
 • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

 • Fontos hírekért
 • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

Dog coursing – az edzés fontossága

2016-05-18

 


Feltörekvő, pontosabban újra felfedezett sportként hódít ismételten a dog coursing (angolul: lure coursing). A sport, amely az élőnyúl vadászatot próbálja utánozni, lehetőséget ad kutyusainknak hogy kellőképpen lefárasszák magukat és kiéljék üldözési hajlamaikat. Kedvenceink állóképessége, gyorsasága és intelligenciája mellett egészségének is jót tesz a coursing.

Magáról a sportról

Ahogy már a fenti bevezetőben is említettük, egy újra felfedezett sportról beszélünk. Eredetileg csak az agaraknak lehetőséget adó, de egyre inkább a többi kutyafajta részvételével is kalkuláló sport a kutyusok üldözési hajlamán alapul. Egy pályán húzott fehér zacskót kergetnek rendszerint a kutyusok, és a pálya teljesítése alatt fizikailag kellően kifáradnak. Minden kutyus képességéhez mérten választják meg egyrészt a pálya nehézségét, dinamikusságát és gyorsaságát is, hogy megfelelő terhelést kapjon házi kedvencünk.

 cours.png

Miért fontos az edzés, a testmozgás?

Minden kutya gazdi tudja, hogy a testmozgás nagyon fontos kedvencének, főként kölyökkutya időszakban, hiszen ekkor elősegíti az izomzat erősödését, illetve segít elérni egy egészséges erőnlétet. Azonban tudni kell azt, hogy mennyit és mit szabad edzeni, hiszen minden kutyus, de főként a nagyobb testűek esetében a túlzott testmozgással kialakulhatnak csontfejlődési és ízületi rendellenességek. Néhány tipp egy egészséges kondíció megszerzéséhez:

 • Igyekezzünk rendszeresen kivinni kutyusunkat a szabadba! Próbáljuk az edzésmennyiséget egyenlően elosztani, hogy arányos legyen a különböző napokon végzett testmozgás.
 • Adjunk időt pihenni! Bár kedvencünket viszi előre a buzgósága és lelkesedése, nem tudja jelezni, ha fáradt, ezért célszerű pihenőket tartani az edzések alatt.
 • Törekedjünk arra, hogy a hűvösebb napszakokban végezzen kutyusunk testmozgást. Nyáron, kánikulában kerüljük a futtatást!
 • Üres gyomorra vigyük le kutyánkat edzeni!

 

Az ízületvédelem fontossága

Az ízületi probléma az egyik leggyakoribb életminőséget rontó állapot a kutyák esetében. Fizikai igénybevétel vagy elhasználódás és kopás következtében ízületi elváltozások jöhetnek létre. A megfelelő testmozgás biztosítása mellett azonban mást is tehetünk kutyusunk egészségéért. Az ízületek rugalmasságának megőrzése és az egészséges ízületi nedv regenerációjának elősegítése érdekében nélkülözhetetlen a megfelelő mikro-tápanyagok folyamatos biztosítása. Ezekből a zsírsavakból és ásványi anyagokból nem tudnak kutyusaink természetes eledelükből elegendő mennyiséget bevinni, ezt azonban Fit-A-Flex tablettákkal egyszerűen tudjuk orvosolni. Javasolt gyors fejlődésű és nagytestű fajtájú kölyökkutyáknak, ízületi gyulladások kezelésére illetve műtét utáni regenerálódás támogatására is, előnyös hatásait betegség esetén annak súlyosságától függően 6 héten belül kifejti, és kutya gazdik ezreinél bizonyított már.
cours2.jpg
Fit Active Fit-A-Flex

(http://goo.gl/vll7e7)