petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

6 fontos tényező, mielőtt újabb kutyust fogadnál be

2016-06-22

Szívmelengető érzés látni számunkra azt, hogy egy kutyust örökbe fogadnak, és otthonra talál valahol, viszont nincs annál rosszabb, mikor ugyanezt a kutyust adják vissza rövid idő elteltével, mert valamilyen oknál fogva arra kényszerülnek, hogy megváljanak tőle. Az alábbiakban hat pontban ismertetjük meg egy második kutya befogadásával felmerülő fontos kérdéseket, problémákat.

ujkutya3.jpg

Simulékonyság

Talán a legfontosabb dolog egy második kutyus befogadásával kapcsolatban az, hogy nem csak a családtagjainkkal, de a korábban érkezett állatunkkal is megtalálja a közös hangot, és tudjanak együtt játszani. Ez több tényezőtől is függhet: Kor, fajta, mozgásigény.

Ketrecben vagy szabadon?

Engeded, hogy jelenlegi kutyusod szabadon kóboroljon a lakásban, amikor nem vagy otthon, vagy addig egy ketrecben tölti az időt? És vajon az úgy kutyusod esetében mit fogsz tenni, megbízol benne és szabadon hagyod a másik kutyusoddal együtt? Fontos, hogy a befogadás után, ha még nem tudod biztosan hogy jól kijönnek-e egymással, ne zárd őket egy ketrecbe, amíg nem vagy otthon!


Nem a méret a lényeg?

Vagy mégis akkora kutyust szeretnél, mint a jelenlegi? Esetleg egy kistestű kutyust szeretnél hazahozni, netán egy nagyobb, házőrző fajtát? Érdemes azt is figyelembe venni, hogy az újonnan befogadott kutyus beférjen a kocsidba is. Ha számít a méret, ezeket a kérdéseket kell átgondolni!

 ujkutya.jpg

Párkapcsolat

Egy kutya gondozásánál nagy segítséget jelenthet, ha nem egyedül látjuk el a házi kedvencünkkel járó feladatokat. Ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal is, hogy párunk hogyan viszonyul egy második kutyus befogadásához, illetve hajlandó-e az új állat gondozásából is kivenni a részét, és alapvetően hogyan vélekedik róla. A másik oldalról azonban érdemes tudni, hogy a kutyák erősen emocionális lények, megérzik a feszültséget és komoly hangulatváltozáson eshetnek át, ha az egyik ember, akit eddig szerettek eltűnik az életükből.


Vedlés

Tapasztalod, hogy egy kutyus szőrhullatásával mennyi gondot tud okozni? Akkor ezt szorozd meg kettővel, ugyanis egy másik kutyus befogadásával az eddig megszokott szőrmennyiség duplájával fogsz találkozni a lakás minden pontján (természetesen ez fajtafüggő is).


Anyagiak

Feltételezzük, hogy pontosan tudod, mennyibe kerül jelenlegi kutyusod eltartása. Ezt az összeget megduplázva kapjuk meg azt, amennyi befektetést igényelne két kutyus eltartása. Mielőtt egy második kutyust vállalnál be, fontos végigszámolni az anyagi oldalát is.

 ujkutya2.jpg

Ha megfelelsz ennek a hat pontnak, engedd meg, hogy elsőként gratuláljak az új családtaghoz, aki a szerető otthont a hosszú évek alatt játékkal, szeretettel és bizalommal fogja meghálálni.