petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

5 dolog, ami nehezebb, ha macskával él az ember

2017-02-27

A cicák boldogságot, szeretetet, játékosságot és társaságot visznek a mindennapokba. Természetesen vannak bizonyos dolgok, amelyeket minden cica gazdi ismer, azaz miért is nehéz néha együtt élni kedvencünkkel?

A beágyazás nehézségei

Egy kiadós alvás után nem vágyunk másra, mint hogy miután visszavánszorogtunk a konyhából és elfogyasztottuk a kötelező reggeli kávénkat, rendben hagyhassuk magunk mögött a hálószobát. Ez azonban igazi kihívássá is válhat, hiszen érdekes módon a legtöbb cica éppen akkor szeretne felugrani az ágyra és a paplan alá bújni, vagy éppen a szélét húzni, amikor a gazdija be szeretne ágyazni. A megoldás sokunk számára az maradt, hogy a beágyazás idejére jutalomfalattal kicsalogatjuk macskánkat a hálószobából, hogy az 5 perces folyamat ne tartson 1 óráig.

 

Egyedül ott, ahova a király is egyedül jár

Egy cicával való együttélés sok mindenben hasonlít ahhoz az élethelyzethez, amikor kisbabája van az embernek, aki éppen járni tanul, és mindenhova igyekszik követni minket. Ha esetleg mégis sikerül egyedül bejutnod a mellékhelyiségre, cicád mancsait még ennek ellenére is át fogja dugni az ajtó alatti résen, mialatt hangosan nyávog.


Fekete ruhák viselése

Ha nem vagy abban a szerencsés helyzetben, hogy otthonról dolgozol, és számít a külső megjelenés, akkor lehet, tanácsos lenne egy macska befogadásakor minimalizálni a fekete színű ruhadarabjaidat, ugyanis a cicák szőre, mint a mágnes tapad a fekete színű ruhákra, és ez igénytelen megjelenést biztosíthat nekünk. 

Felsöpörni vagy felmosni

Bizonyára sok kedvenc gazdija tud azonosulni ezzel a nehézséggel, cicánk jelenlétében ugyanis a takarítás, főként a söprés időtartama sokszorosára növekedhet. A macskák kiváltképp szeretnek beugrani a seprű elé, és azt várják, hogy őket is „felsöpörjük”, vagy legalább is tologassuk őket. Általában azonban a gazdik nemes egyszerűséggel csak kizárják őket az adott helységből a takarítás idejére.


Felkelni, amikor cicád az igazak álmát alussza – rajtad!

Nos, igen, ez talán a legnehezebb feladat minden cica gazdi számára. Látni, ahogy aranyosan álomba szenderül, majd gyönyörködni a látványban… Egészen addig, amíg rá nem eszmélünk, hogy elkésünk a munkahelyünkről, vagy a találkozónkról, és életünk egyik legszívfacsaróbb döntésének meghozatala helyett nem mozdulunk addig, amíg cicánk fel nem kel – vagy mégis?