petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

4 tipp egy válogatós kutya etetéséhez

2017-01-04

A te kutyusod is lehajtott fülekkel, szomorúan és elképesztően aranyosan bámul rád, ha nem azt kap enni, amit szeretne? Igen, sok gazdi van ezzel így rajtad kívül, ne aggódj. De ettől függetlenül, teljesen megértjük, hogy egy idő után milyen fárasztó lehet ez. Sok módszer van, mellyel rá lehet venni kedvencedet, hogy egyen, de minden kutyánál más működik. Vannak, akik úgy etetik kutyusukat, mint a babákat, vannak, akik pedig a zenére esküsznek vacsora közben. Nincsen olyan titkos módszer, amely mindenkinek biztosan beválik, de cikkünkben összegyűjtöttünk pár dolgot, amit azért érdemes lehet kipróbálni!

1- Limitált idő
Tedd ki a vacsorát, majd 30 perc után vedd el. Igen, ez kemény megoldásnak tűnik először, de így kutyád megtanulja, hogy akkor van vacsoraidő, amikor te mondod, nem pedig amikor kedve tartja. Ne aggódj, nem fog éhen halni, viszont hamar megtanulja majd, hogy ha szeretne enni, akkor jobb, ha betartja az időt. Ezzel saját életedet is megkönnyíted.

2- A Te vacsorád, nem az Ő vacsorája
A kutyák könnyen megszeretik az embereknek készült ételeket, és utána nem akarják a sajátjukat enni. Ezt a problémát úgy a legegyszerűbb kikerülni, ha nem egy időben esztek, és nem adsz neki a saját vacsorádból.

3- Rendszeresség
Fontos, hogy minden nap ugyanabban az időben legyenek az etetések, így kutyusod is megszokja a rendszert, és mindkettőtöknek sokkal egyszerűbb lesz.

4- Adj az ételhez valami extrát!
Akár egy jutalomfalatot, akár bármi mást hozzáadhatsz az ételhez, amit szeret kutyád. Csak mindig ellenőrizd le, mit adsz hozzá, hiszen felesleges kalóriákat nem akarsz adni kedvencednek.

0-Dog-Not-Eating-635.jpg