petdorado magazin

Tudj meg többet Saját kedvencedről! Legyél te is felelős állattartó.
Kíváncsi vagy milyen egyedi igényei lehetnek kisállatodnak?

tovább

miért a petdorado

  • Folyamatosan bővülő termékpaletta
  • Több ezer termékből álló kínálat
  • Gigantikus raktárkészlet
  • Villámgyors kiszállítás (24h)
  • 20.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás
  • Szakértői csapat
  • Személyre szabott tartalmak
tudj meg többet

Miért érdemes követni bennünket a facebookon is?

  • Fontos hírekért
  • Érdekességekért
Rajongó leszek
cica örökbefogadás

Olvass Te is Petdorado cikkeket és tudj meg többet kedvenceid szokásairól. Válj Te is igazi szakértővé a házi kedvencek területén. Böngéssz bátran cikkeink között, ahol érdekességeket, tudnivalókat találsz állatokról minden témában.

3 TIPP, HOGY CICÁD MEGSZERESSE A HORDOZÓJÁT

2016-12-17

A te cicád is utálja a hordozóját? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Számos macska van, aki utálja az utazást, és mindent elkövet, hogy ne kelljen mennie. De a szállítóhoz való szoktatást nem szabad elszalasztani, hiszen valamely ponton kedvenced életében szükség lesz rá. 

Már csak az állatorvosi látogatásokhoz is elengedhetetlen a problémamentes utaztatás. A tanítást minél korábban ajánlott elkezdeni, mert nem tudhatod, mikor adódik vészhelyzet, ahol nem lesz időd különböző trükkök kipróbálására. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár egyszerű módszert, mellyel egy kellemesebb hellyé teheted a hordozót a cicád számára!

#1-Tartsd mindig elöl a hordozót
A macskák mindent szemügyre vesznek a lakásban, így, ha a hordozót könnyen elérhető helyen tárolod kedvenced számára egy ismerős tárgyról lesz szó, amitől úgy érzi, nem kell tartania.  Ha egy idegen tárgyat rángatsz elő az ágy alól, cicád számára egyértelműen nem lesz bizalomgerjesztő. Ezzel az egyszerű trükkel, hatalmas változást érhetsz el.

#2-Varázsold a legkényelmesebb hellyé
Válassz olyan hordozót, amely megfelelő méretű cicádnak. Legyen elég helye kényelmesen feküdni, megfordulni benne. Ha több mozgástere van, kevésbé fogja magát bezárva érezni. Hogy még otthonosabbá tedd, készíthetsz be párnát, plédet esetleg játékot.

3-A hordozóba a cica hasán át vezet az út!
Tedd a jutalomfalatokat a hordozóba! Sőt, a rendszeres etetések helyszíneként is használhatod a szállítót! A cicák többsége szeret enni, így az evés pozitív emlékét a hordozóhoz fogják társítani, és maguktól fognak bemenni, ezzel megkönnyítve saját és a te életedet is.  

 

 

 

cicabox.jpg